Deniz keyfine ara

Bodrum’da, bu yıl aralık ayında birkaç gün haricinde sıcak ve güneşli havalar yaşanırken, hafta sonu itibarıyla olumsuz hava şartları etkili olmaya başladı.

Yapılan son tahminlere göre bölgemizde fırtına ve yağışlı hava etkili olacak. Bodrum Kaymakamlığının web sayfasında da duyurduğu meteorolojik uyarıya göre, rüzgarın cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak güney ve güneybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), yer yer kuvvetli fırtına (60-80 km/ saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu nedenle vatandaşlar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar ile baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Rüzgarın etkisi pazartesi öğlen saatlerinden sonra azalacak.

Öte yandan ilçede pazar gecesinden itibaren görülecek yağışlı hava ise özellikle pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olacak. Salı günü rüzgarın kuzeyli yönlerden esmeye başlamasıyla hava sıcaklıklıkları hissedilir derecede azalacak.

Kış aylarında güneşli havalar ve denize girenlerle de gündeme gelen Bodrum’da, bu yıl plajlarda bu tür görüntülere daha sık rastlanmıştı.