“Bodrum’un Mavi Yıldızları Süngerciler” adlı kitabın tanıtımı yapıldı

Bodrum’un denizcilik geçmişine ışık tutan,  Hamdi Topçuoğlu’nun yazdığı “Bodrum’un Mavi Yıldızları Süngerciler” adlı kitabın tanıtımı ve imza günü etkinliği düzenlendi.

Bodrum merkezli e-ticaret sitesi allkaria.com Cumhuriyet’in 100. yılı anısına sponsor olduğu kitapta, deniz emekçilerinin unutulmaması gereken hikayelerine yer verildi.
Bodrum Denizciler Derneği’ndeki etkinlik, hayatta olan denizciler ile aramızdan ayrılanların çocuklarını ve torunlarını da bir araya getirerek önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Bodrum’un geçmişiyle tanınmasına vurgu yapılarak “Güzel sev” sloganıyla kütüphanelerde yer alacak kitabın tanıtımında konuşan iş insanı Engin Kaplan “Allkaria.com, kendisine bir takım toplumsal ödevler edinmiş bir iş modeli. Bu kitabı olurlarla buluşturma da böyle bir ödevdi. Bu kitabı Cumhuriyet’in 100. yılı anısına kütüphanelere taşımanın gururunu yaşıyoruz ” dedi.

Yazar Hamdi Topçuoğlu, Bodrum’da usta çırak ilişkileriyle yetişen 23 denizcinin dilinden anlatımlarla kaleme aldığı kitabın önemli bir bilgi kaynak olduğunu söyledi.

Topçuoğlu, bugün Bodrum’daki lüks teknelerin ve bu teknelerden ekmek yiyenlerin, geçmişte denize emek verenlere borçlu olduğunu, onları alkışlayıp saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.