Meteorolojik uyarı

Çarşamba gününden itibaren olumsuz hava şartlarının yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Bodrum Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan uyarıda, “5 Şubat Çarşamba günü beklenen sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçeleri ve doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri yağış) yağış şeklinde olması bekleniyor.” denildi.

Açıklamada, perşembe günü ise beklenen yağışların, Antalya merkez ve doğu ilçeleri, Burdur’un doğusu, Isparta merkez ile güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiği, yağışların, kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (sahil kesimlerinde 6-8, iç kesimlerde 8-12 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi beklendiği bildirildi. Öte yandan çarşamba günü rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına olarak (70- 100 Km/saat) eseceğinin tahmin edildiği,i çarşamba ve perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelme ihtimali olduğu, bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.