Kızılay’dan koronavirüs ile mücadeleye destek

Koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay’ın, sosyal yardım çalışmalarını artırma kararı aldığı bildirildi. Kızılay’ın, karantina yurtlarındaki yemek dağıtımlarının ve kan bağışı konusundaki çalışmalarının yanı sıra, yaşananlardan etkilenmesi beklenen toplum kesimlerini desteklemek amacıyla eylem planı hazırladığı kaydedildi.

Kızılay’dan yapılan açıklamada, “Kurulduğu günden bugüne kadar milletinin karşılaştığı her sorunun aşılmasında devletin yanında yer alan Türk Kızılay, koronavirüs ile mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Kızılay, yaptığı değerlendirmenin ardından sosyal yardım çalışmalarını genişletme kararı aldı.” denildi.

Açıklamada “Yurt dışından gelen ve 28 noktada karantina altına alınan yaklaşık 11 bin kişiye üç öğün beslenme hizmeti vermeye devam eden Kızılay, 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını da şubeleri ve gönüllüleri eliyle karşılıyor. Kızılay il ve ilçelerde kurulan “Vefa Sosyal Destek Gruplarına” da destek sağlıyor. Yaşanan olağanüstü süreçte ülkenin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kızılay, önümüzdeki dönem çalışmalarını birey ve ailelerin sosyal yardımlarla desteklenmesine odaklayacak.” ifadelerine yer verildi.

İstanbul ve Ankara Ulusal Kan Bankası Referans Laboratuvarlarındaki koronavirüs tanı kapasitesini de Sağlık Bakanlığının hizmetine sunduğu belirtilen Kızılay’ın, olası ihtiyaç için Sağlık Bakanlığına 150 şişme çadır hastanesi teslim ettiği, illerdeki hastanelerin olası ihtiyaçları için de ilave 300 adet sahra hastanesini fabrikalarında 24 saat esasına göre imal etmeye devam ettiği belirtildi.
Türk Kızılay’ının , olağanüstü dönemler için depolarında hazır bulundurduğu gıda paketlerini 150 bin aileye ulaştırarak, evden sokağa çıkışı da azaltmanın amaçlandığı, hijyen malzemelere ulaşmada en büyük sıkıntıyı çeken toplum kesimleri gözetilerek 100 bin aileye de hijyen malzemesi desteği verileceği duyuruldu.

75 bin aileye 30 Milyon TL Sosyal yardım

Kızılay’ın karantina yurtlarında kalanlara verilen yemek desteğinin yanında şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine de sıcak yemek desteği vermeye karar verdiği belirtilen açıklamada, aşevlerinin kapasitesi artırıldığı, kurban paylarından hazırlanan 1 milyon kutu kavurma konservesinin yurt genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı, geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400’er lira nakit sosyal destek ödeme yapma kararı alındığı ve Kızılay’ın, hayat normale dönene kadar yardım çalışmalarını sürdüreceğine dikkat çekildi.