Muğla’da 2 bin 700 aileye “Vefa Eli” ulaştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan, tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını bulunmayan vatandaşların 112,155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden iletilen zorunlu/temel ihtiyaçları “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından hızla karşılanıyor.

Muğla Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları bulunanların emekli maaşlarının da, talepleri doğrultusunda evde ödenmesi hizmeti kapsamında “Vefa Koordinasyon Grubu” ekiplerince işlemin yerine getirildiği bildirildi. Vefa Koordinasyon Grubuna ulaşan vatandaşlara, evde kalmalarının hem kendi sağlıkları hem de ailelerinin ve sevdiklerinin sağlıkları için faydalı olduğu hatırlatılmakta ve zorunlu tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı ifade ediliyor.

İl genelinde Vefa Koordinasyon Grubunun çalışmalarını günün her saati büyük bir
titizlikle yerine getirdiğini ifade eden Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla ve ilçe merkezleri ile kırsalda Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü, yerel yönetimler ve Kızılay görevlileri aracılığıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan, engelli, kimsesiz vatandaşların ve şehit ailelerinin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Uygulamanın başladığı günden itibaren il genelinde 112, 155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden hizmet talep eden 2 bin 700 aileye “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından hizmet sağlandığını söyleyen Vali Civelek, “Salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla devletin tüm birimleriyle etkili tedbirler almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar tarafından alınan tüm kararların ivedilikle yerine getirilerek, bu süreçte vatandaşa hızlı ve etkin hizmet sunulması noktasında ilgili tüm kurumlar uyumlu çalışmalar gerçekleştiriyor.” dedi.