“5 Nisan Avukatlar Günü”

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinliklerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılamadığını bildirdi.

Cavidan Karaöz Özyiğit’in yaptığı yazılı açıklamada, “Her geçen gün artan sorunlar nedeni ile uzunca bir süredir içimize sinmeden yapmakta olduğumuz etkinliklerimiz, yaşam kaygısı olduğumuz bugün yapılamadı” denildi.

Yaklaşık iki yüz bin avukatın meslekleri ile ilgili sorunlar yaşadığını savunan Özyiğit şunları kaydetti:
“Çözüme gelince,hiçbir şey yapmıyoruz. Hepimiz avukat sayısının bu denli artmasını eleştiriyoruz, sınava ise karşı çıkıyoruz. ‘CMUK avukatlığı ceza avukatlığını bitiriyor’ diyoruz, müdafi vekil olarak atanmayı da bekliyoruz. Vekalet ücret sözleşmelerinin barolardan geçirilmesine karşı çıkıyoruz.Olmasını istediğimiz,mesleğimizin saygınlığını kaybetmemesi için yapılması gereken hiçbir şeyi yapmıyoruz. Uzun zamandır konuşulan,bir çok kez dile gelen,Barolardan çalışmaları beklenen Avukatlık Yasasında yapılması gereken değişiklik gündeme gelse, sorunlara uyum sağlama anlayışı ile tartışmalar başlatıyoruz. Her seçim sonrası, milletvekili seçimi, genel seçimi, Türkiye Barolar Birliği seçimi, tekrar başa dönüyoruz.Bireysel korkuların aşılabilmesi, mesleğin tüm sorunlarının çözülmesinin hepimizin yararına olduğunu anlamamıza bağlıdır. Kişisel kaygılarımızı aşıp mesleğimizi içine düştüğü saygınlık kaybından çıkaracak çözümler üretmeliyiz. Özyiği, acil olarak sorunlarına geçici geçici çözümler getiren değil, ihtiyaçlarını karşılayacak ve ihtiyaç olduğunda değiştirilmek zorunda kalınmayacak çağdaş bir yasa hazırlanmasını sağlamalıyız.”

Sorunlarının çözüldüğünü gördükleri nice avukatlar günü kutlamayı dileyen Özyiğit, açıklamasının sonundan “Sağlıklı kalın, evde kalın.” çağrısında bulundu.