2024 SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi’nde ilk randevu çekişmeli geçti

Bodrum Açık Deniz Yelken Spor Kulübü’nün (BAYK) düzenlediği 2024 SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi start aldı. BAYK’ın geleneksel hale getirdiği ve yat yarışçılarının özlemle beklediği yarışlarda, bu sezonun ilk randevusu çekişmeli geçti.

Yedi ayaktan ve birinci ayak yarışları hafta sonu yapılan trofe mücadelesinde, IRC-A, IRC-B ve destek sınıfında  26 tekne denize açıldı.  Hafta sonu iki yarış gününde de ekipler coğrafi rotada en iyi dereceyi elde etmek için çaba harcadı. Yarışçılar, ilk gün 19 millik, ikinci gün ise yaklaşık 16 millik rotada yelken açtığı yarışların özellikle start hattında heyecanlı anlar yaşandı. İlk yarış gününe göre ikinci gün rüzgar hızı zaman zaman azalsa da, yelken mücadelesine katılanlar  bol rüzgarlı bir yarış haftası geçirdi.

Organizasyon kapsamında düzenlenecek açılış töreni, şehit haberleri nedeniyle iptal edilirken, BAYK yönetimi, başsağlığı  mesajı yayınladı.

Çeyrek asra yaklaşan deneyim ile yat yarışları gerçekleştiren BAYK’ın,  SCHÜCO Türkiye ana sponsorluğunda ve  Milta Bodrum Marina iş birliği ile düzenlediği trofede, ikinci ayak 3-4 Şubat’ta  gerçekleştirilecek.