Bodrum Kalesi Haziran’da açılacak

Dün Bodrum’da bazı temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün de ikinci etap restorasyon çalışmaları devam Bodrum Kalesi’de incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Ersoy, kaleyi en geç haziran sonunda ziyarete açmayı planladıklarını söyledi.

Geçen yıl 18 Mayıs Müzeler Günü’nde ilk etap çalışmaları tamamlanmış olarak açılan kalede, bu yıl da ikinci etap çalışmaları tamamlanarak yine Müzeler Günü’nde açılması planlanıyordu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları nedeniyle bazı aksamalar yaşanan süreçle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Ersoy “Bodrum Kalesi’ni çok az bir gecikmeyle en geç haziran sonunda açacağız gibi gözüküyor. Böylece Bodrum’un sezonu da başlamış olur diye düşünüyorum. Zaten çalışmaların sonuna gelindi, şu an toparlanma kısmına geçildi.” dedi.

İlk etapta hem çevre hem de duvarların düzenlenmesi yapılan kalenin, dünyanın en önemli batıklarından birine ev sahipliği yaptığını belirten Ersoy, “Şimdi ziyaretçi uzun süre kalabilecek diyebilirim. Hendek civarında, top mazgallarının olduğu yerde yeni alanlar keşfedildi. Daha önce kullanılmayan atıl durumda olan yerlerde çevre düzenlemesi yapıldı. Ziyaretçiler, çok daha keyifli bir Bodrum Kalesi ile karşılaşacak.” ifadelerini kullandı.

Bodrum Kalesi’ndeki eserler, artık kalenin asıl yapısında sergilenecek. Ziyaretçiler orijinal mekanlarda eserleri görecek.