“Kıvırcık” usta, mavi sulardaki ilk yarışta birincilik kupasını kaldırmıştı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Bodrum’un deniz kültüründe unutulmayacak isimlerden, tirhandil ustası “Kıvırcık” lakaplı 70 yaşındaki Mustafa Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir kanser hastalığı ile mücadele ettiği öğrenilen Cengiz’in cenazesi, Kumbahçe Uğur Camisi’nde kılınan namazın ardından Yukarı Kızılağaç Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlardan Ağanlar Tersanesi yöneticisi Erol Ağan “Çoğu arkadaşımla geçirmediğim zamanı onunla geçirdim. Hem bizim ağabeyimiz hem de arkadaşımızdı. Çok güzel bir insanı kaybettik. Neşesiyle ortama eşe katan katan insandı.” dedi.

Bir ay önce babası Bodrum guletlerinin tasarımı ve yapımı denince akla gelen emektar usta Erol Ağan’ı kaybeden Erdem Ağan, Mustafa Cengiz için “Tirhandilleri yarıştırmak onun büyük bir arzusuydu, fikriydi, hayaliydi. Onu gerçekleştirebildiğimiz için de çok mutluyuz. Aslında Tirhandil Cup’ın da fikir babası Mustafa ağabeyimizdir. Allah rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.

Tirhandil yapımında son ustalardan biri olan ve yarışlara yaptığı teknelerle katılan Mustafa Özkeskin ise “Çok değerli bir ağabeyimizdi. Yeri doldurulmayacak bir ağabeyimizi, dostumuzu kaybettik.” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

  • “Bodrum Cup’ın ilkinde birincilik kupası “Bastarda”yla geldi

Dualar eşliğinde, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanan evli ve 3 çocuk babası Cengiz’in yıllar önce tirhandillerle ilgili hayali, 2016’da ilki düzenlenen “Bodrum Tirhandil Cup” ile gerçekleşmişti.

Cengiz, kendi yaptığı “Bastarda” adlı tekne ile yarışan ekipte de yer almış ve birinci olmuşlardı. Ağanlarr Tersanesi’nde düzenlenen ödül töreninde, Erdem Ağan kaptanlığındaki ekibin birincilik kupasını kaldırmak da yine “Kıvırcık” usta kısmet olmuştu.