Teşekkürler Yalıkavakspor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde Yalıkavakspor, aynı puana sahip şampiyon Kastamonu Belediyespor’un ardından ikinci oldu.

Mavi beyazlılar sezonun son maçında, Anadolu Üniversitesi ile karşılaştı. Ev sahibi ekip, Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maçı 34-26 kazanarak puanını 40’a çıkardı. Aynı puana sahip Kastamonu Belesiyespor’un averajla şampiyonluğunu ilan ettiği ligde, Yalıkavakspor ikinci oldu. Maçın bitiminde Yalıkavakspor Kulübü yöneticileri, takım oyuncularına plaket verdi.

Yalıkavakspor Antrenörü Kıvanç Özcan, sezon boyunca maçlardaki mücadelelerinden dolayı oyuncularını kutladı.

Özcan “Maalesef ikinci olduk, şampiyon olamadık. Ben takımımı kutluyorum. Çünkü onlar çok iyi özveri ve mücadele ile buraya geldiler. Belki beklenmeyecek şeyleri de yapmış olduk. Tabi bu kovid bizi biraz kötü bir hale getirdi. Ama dediğim gibi ben oyuncularımı kutluyorum.Hedeflerimiz bitmiyor. Aynı zamanda seneye de aynı şekilde devam etmek istiyoruz.” dedi.

Kaptan Yeliz Yılmaz ise ligde ve Avrupa Kupası mücadelesinde salgın nedeniyle yaşadıkları olumsuzlara rağmen bu sezon güzel işler yaptıklarını ve başarılı olduklarını söyledi.
Yılmaz ““Sezona gerçekten iyi başladık. Bugüne kadar da iyi geldiğimizi düşünüyorum. Bazı olumsuzluklar yaşadık sezon sonuna doğru, özellikle Avrupa Kupası maçı öncesi. Bütün takım kovid olduk ve ciddi anlamda ağır geçirdik. Sonrasında toparlanma sürecimiz sıkıntılı oldu. Avrupa kupalarından bu sebeple elendik. Sakat oyuncularımız var. Ama ilk 4 olarak hedeflemiştik. Şampiyonluğu averajla Kastamonu’ya verdik, onları tebrik ediyorum. Biz de ikinci olduğumuz için mutluyuz. Dar imkanlarla güzel işler yaptığımız ve bu sezon başarılı olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Anadolu Üniversitesi Antrenörü Murat Kabadayı sezonu iyi geçirmediklerini fakat ligde kaldıklarını söyledi. Süper ligde ilk sezonlarını geçirdiklerini belirten Kabadayı “Önümüzdeki sezon inşallah daha iyi sonuçlar alıp daha iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bugünkü maç için de oyuncularımı performans adına tebrik ediyorum. Yalıkavak’ı da tebrik ediyorum, gerçekten çok güçlü bir takım. İyi mücadele ettik biz de. Onların gücünü bilerek, kendi gücümüzü bilerek güzel bir müsabaka oldu. Centilmence istediğimiz gibi bitti. Bu şekilde güzel bir müsabakayla maçı bitirdiğimiz için sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki sezon da bu güzellikleri tekrar yaşarız. Korona süreci inşallah en iyi şekilde atlatıp önümüzdeki sezon daha rahat bir lig olur.” ifadelerini kullandı.

  • Mutlu sona salgın engeli

Takımda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle maç oynamadan Avrupa Kupası yarı finalinde elenen Yalıkavakspor, yaşanan bu olumsuzluğun yanı sıra sakatlıklarla da güç kaybetti. İki hafta önce Türkiye Kupası çeyrek finali ilk maçından Kastamonu Belediyespor’a yenilerek bu sezon ilk kez bir resmi maçta kaybeden mavi beyazlılar, bu maçtan sonra ligin 20. haftasında Konyaaltı Belediyespor’a 25-28 yenilse de liderliğini sürdürürken namağlup unvanını kaybetti. 21. haftada ise Kastamonu Belediyespor’a 28-22 kaybederek averaj eksiğiyle liderliği rakibine kaptırdı.

Ligde 19 maç, Avrupa Kupası’nda 5 maç ve Türkiye Kupası’nda da 3 maç yenilgi yüzü görmeden ilerleyen mavi beyazlıların Avrupa Kupası’nda yaşadığı talihsizlikle başlayan süreçte yaşadığı kayıplar üzüntü yaşattı.

Yalıkavakspor 15 Mayıs’ta Türkiye Kupası çeyrek finali rövanş maçında Kastamonu’yu ağırlayacak.