Bodrum’da Cumhuriyet coşkusu

Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin tören alanına bando eşliğinde geldiği kutlama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Garnizon Komutanı Personel Albay Güngör Gündoğan ve Belediye Başkanı Ahmet Aras, katılanların bayramını kutladı.
Kaymakam Bilgehan Bayar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümünü bütün yurtta olduğu gibi Bodrum’da da sevinç ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

“Cumhuriyet” temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği programda, çeşitli gösteriler sunuldu, şiirler okundu. Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi öğrencileri “Kuva-yi Milliye Destanı”, Bodrum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Cumhuriyetimizin Kuruluş Hikayesi”, Doğa Anadolu Ortaokulu öğrencileri ise “Cumhuriyet” adlı gösteriyi sundu.
Beğeniyle izlenen ve yoğun alış alan gösterilerin ardından, törene katılanlar Onuncu Yıl ve İzmir Marşı’na hep birlikte söyledi.