Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın 25’inci yıl dönümü kutlandı

Bodrum’da 1996 yılında, eğitim ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan engelli bireylere hizmet sunmak, onlara destek olmak amacıyla yola çıkan 36 hayırsever iş insanı tarafından kurulan ve ilçenin önemli bir değeri haline gelen Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nda 25’inci yıl gururu yaşanıyor.

Vakfın 25’inci yılı kutlaması kapsamında Bodrum Golf Kulüp’te akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirildi. Vakfın geçmiş dönem başkanlarına 25. yıl anısına plaket verildi. Kurucu başkan Ahmet Azmi Zırh’a, bugüne gelinceye kadar emek harcayan diğer başkanlar Hüseyin Birol İnan’a, Ahmet Salih Biçer adına Süleyman Vehbi Yazıcı’ya ve İbrahim Akkaya’ya vakfın öğrencilerinin hazırladığı benzeri olan ancak eşi bulunmayan birer plaket takdim edildi.

Yirmi beşinci yıl gururunu yaşayanlardan biri de, Turgutreis’in tanınan simalarından emekli öğretmen Rıza Özşeker’in üç evladından biri, özel gereksinimli Bilgin Özşeker oldu. Vakfın kuruluşundan bu yana gönüllüsü ve sürekli bağışçısı olan Bilgin Özşeker, geçen yıl da Turgutreis Mahallesi Mehmet Hilmi Caddesi’nde 300 bin lira değerindeki dükkanını, babası ve kardeşlerinin onayıyla vakfa bağışlamıştı.

Dolu dolu 25 yılı kutlamak bizlere gurur veriyor”

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Başkanı Numan Balaban, yaptığı konuşmada, vakfın Bodrum’un en büyük ve en önemli bir eseri olduğunu söyledi.
Balaban, “Bu eseri yaşatmak için kurulduğu günden beri vakfımızda yönetimin her kademesindeki görevlilerimiz, emek verenlerimiz, gönüllülerimiz olmak üzere herkes görev ve unvan ayırt etmeden aynı aidiyet duygusuyla ve azimle çalışmaktadır. Vakfımızın en büyük başarısı ilk günden beri bu felsefeyle faaliyet gösteriyor olmasıdır. Bu nedenle dolu dolu 25 yılı kutlamak bizlere gurur veriyor. Tüm faaliyetlerimiz halkımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile iş birliği içinde gerçekleştirilmektedir. Sürdürülebilir başarımızın temeli de budur.” dedi.

Daha çok engelli bireye ulaşmak, onlara eşitlik, eğitim ve iş imkanı sağlamak için sürdürülebilir başarı hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Balaban, yeni gönüllüleri, yeni destekçileri, yeni üyeleri bu iş birliğinin ve gücün içine katabilmelerinin çok önemli olduğuna dikkati çekti.
Balaban bu konuda “Her geçen gün kapasitemiz artıyor. İhtiyaçlarımız da artıyor ve değişiyor. Bu vesileyle kalbi engel tanımayan ve vakfa yürekten desteğini hiçbir zaman esirgemeyen tüm destekçilerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Tüm faaliyetlerimizi bu destekler sayesinde yürütüyoruz ve hizmetlerimize yenilerini de katarak devam edebilmemizde destekçilerimizin artmasının önenemini bir kere daha vurgulamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Yirmi beş yıl dile kolay. Gelişmeler ve değişimler hep fikirlerle başlar. Önemli olan doğru fikrin ortaya atılması, o fikir için çalışmak ve o fikri somutlaştırmaktır. 1996 yılında atılan o adım da bizim bugünlere gelmemizi sağladı. Birkaç kişinin bir araya gelerek ortaya attığı bir fikrin sonucunda gelinen Yirmi beş yıl çok önemli bir başarıdır. Hepimiz alkışlamalı ve Yirmi beşinci yılı kutlamalıyız. Bu yola kalpten inanarak çıkanlara, ilerleyen yıllarda bu misyonu devam ettirenlere, hiçbir zaman inancını kaybetmeyen herkese saygı duyuyorum. Bu çok büyük bir özveri ve sorumluluk duygusudur. Büyük bir toplamsal harekettir. Bodrum olarak vakfımıza sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler, Triodonna müzik grubu eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Hakkında

Kurulduğu yıllarda Bodrum Devlet Hastanesi’nin bodrum katında kısıtlı imkanlarla engelli bireylere fizik tedavi hizmeti veren vakıf, başta Bodrum halkı olmak üzere kaymakamlık, Muğla Valiliği, belediye başkanlarıve siyasilerin katkılarıyla büyüdü ve yeni imkanlara kavuştu. 2002 yılndan itibaren Turgutreis’teki binasında hizmet vermeye başlayan vakıf, 250 özel gereksinimli bireye hizmet verme kapasitesine sahip iki vakıf binası ile faaliyetlerine devam ediyor.

Vakıfta beş fizyoterapist, dört özel eğitim alan öğretmeni, işitme engelli öğretmeni, rehber öğretmen ve psikolog ile engelli bireyleri için eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunuluyor. Zihinsel, bedensel ve işitme engelli bireyler için destek eğitim programlarımızın yanı sıra yaygın gelişimsel bozuklukları ve öğrenme güçlüğü olan bireyler için de özel eğitim programlarıyla hizmet veriliyor.

Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde seramik,mozaik ve tekstil faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Atölye faaliyetleri kapsamında, akademisyenler ve sanatçıların katılımıyla her yıl düzenlenen ve dört gün süren sanat çalıştayı yapılıyor.

Bu yıl faaliyete geçen fizyoterapi danışmanlık biriminde, bedensel yetersizliğe sahip bireyleriçin kas gelişimlerini artırmaya yönelik, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim programı uygululanıyor.
Ayrıca Konacık’ta çok maksatlı hizmet verecek fizyoterapi kliniği açılabilmesi için çalışma yapılıyor.

Vakıfta yakın zamanda eğitim hizmetlerine “Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı” nın da eklenmesi hedefleniyor.