Muğla’da nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Muğla Valiliği himayesinde başlatılan “Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesi” eğitim programı, Muğla Arısı Islah ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Beş bin kayıtlı arıcılık işletmesinde yaklaşık 1 milyon koloni ile arıcılığın başkenti olarak bilinen
Muğla’da, Muğla arısının iklim değişikliğine adaptasyon sürecinin başarıyla tamamlandığı, ıslah edilerek hastalıklara karşı direncinin arttırıldığı ifade edildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansının desteklediği proje ile Muğla’da arıcılığının yeni bir döneme gireceğini belirtti.

Çam balının yanı sıra apiterapik arıcılık ürünleriyle de ülke ekonomisine katkı sunulacağını ifade eden Tavlı, bal üretimin kalitesinin artırılması ve katma değeri yüksek olan bal dışı arı ürünlerinin
üretiminin desteklenmesi amacıyla başlatılan bu eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Devletin arıcıların yanında olduğunu vurgulayan Tavlı, Muğla’da sektörle alakalı tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, oda ve borsalar ile sivil toplum kuruluşlarının ortak akılla birlikte hareket ettiğini, arıcılığın her aşamasına yönelik çözüm sunan projelerin hızla hayata geçirildiğini işaret etti.

Tavlı, ihtisas eğitiminde başarılı olarak sertifika almayı hak kazanan arıcılar ile eğitmenleri tebrik etti.

 

BYM

Geleneksel medyadaki tecrübemizi teknolojinin imkanlarla birleştirip, kamuoyunu “doğru ve hızlı” bilgilendirmek için yola çıktık.

https://bodrumyenimedya.com