216 üreticiye 154 bin fide

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, üretime teşvik amacıyla “2021 Yılı I.Tarımsal Hibe Programı” kapsamında 216 üreticiye 154 bin fide dağıttı.

Domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz ve kavun fidelerin dağıtımı, Bodrum Belediyesi Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Güvenilir gıdaya ulaşamada zorluk yaşanmaya başladığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu toprakları seven bu topraklarda doğmuş yaşamış insanları toprakla tekrar buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Aras, “Belediye olarak bizim amacımız fide dağıtalım, domates ekelim, karpuz dikelim, patlıcan yetiştirelim değil. Burada yapmaya çalıştığımız yerel yönetimin birleştirici gücüyle, insanla toprağı tekrar buluşturmaktır. O yüzden orada yaptığımız deneme dikimlerinde, burada yaptığımız fide dağıtımlarında bizim tamamen bir vesile aracı olduğumuzu bilmenizi isterim. Biz daha fazla üreticiye ulaşmak için, daha fazla üretim yaptırabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Üretimin önemine dikkati çeken Aras şunları söyledi:

“Belki emekleme dönemindeyiz ama yapılan bu girişimler çok önemli şeyler. Biz kendimizi Bodrum’da kendi kendine yeter hale getirebiliriz. Daha önce de söyledim; üretin, getirin, belediyenin önünde satın. Pazar falan da yok yani istediğiniz yerde satın ama yeter ki üretin. Satamıyorsan da belediye olarak zaten ben alacağım. Geçen sefer sadece mantarcı arkadaşımız geldi, elinde mantarları kaldığını söyledi. Onları da aldık ihtiyaç sahiplerine dağıttık, onların da hayır duasını aldık. Değerli üreticilerimizin hepsine teşekkür ediyorum.”