AVM’ler sakin

Yaşantımızı değiştiren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eczane, market ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durdurarak geçici süre kapatılan alışveriş merkezleri (AVM), yurt genelinde olduğu gibi Bodrum’da da kapılarını açtı.

Alınan tedbirlerle açılan Bodrum’daki üç alışveriş merkezinde ilk gün sakin geçti. Daha önce umuma açık kafe, restoran ve sinema salonları gibi faaliyetleri durdurulan yerlerin yanı sıra bazı firmaların AVM’lerdeki mağazalarını açmadıkları öğrenildi.

İçişleri Bakanlığının yeniden kapılarını açan AVM’lerin çalışma usullerini belirlediği 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, AVM’lerin oturma, bekleme, dinlenme amaçlı kullanılan ortak alanlarının yanı sıra restoran, lokanta ile yeme-içme alanlarında bulunan tüm sandalye, koltuk ve masalar kaldırılacağı belirtildi. Bakanlığın 21 Mart’taki genelgesi kapsamında AVM içindeki lokanta ve restoranlar “al götür” veya “paket” servis şeklinde hizmet verebileceği kaydedildi.

Salgınla mücadele alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri 21 Mart’ta durdurulan berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri de açıldı. Bu iş yerleri randevu sistemiyle faaliyetine başladı.