Sıcaklık uyarısıyla teyakkuzdalar

Sorumluluk alanı orman yangınları açısından birinci derece hassas bölge olan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün ekipleri, aşırı sıcaklar nedeniyle teyakkuzda.

Mayıs ayında son 88 yılın en sıcak günü yaşanan Muğla’da, aşırı sıcaklar nedeniyle yapılan uyarılarla 15 Mayıs’tan itibaren hazır durumda bekleyen yangın söndürme ekipleri, 20 Mayıs çarşamba gününe kadar alarm durumunda olacak.

Konuya ilişkin Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin 24 saat usulü görev başında beklediği, ilk müdahale araçlarının kritik noktalarda devriye görevi yaptığı belirtildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak’ın sözlerine de yer verilen açıklamada “Uzun yılların sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir mayıs ayı yaşıyoruz. Aniden gelen aşırı sıcaklar, bölgemizde orman yangını riskini de beraberinde getirdi. Normal şartlarda temmuz ve ağustos aylarında yaşamamız gereken meteorolojik verileri mayıs ayı ortasında yaşadık. Genel Müdürlüğümüz ve meteorolojinin uyarısı ile 15 Mayıs cuma gününden itibaren 20 Mayıs çarşamba gününe kadar sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde ve 40 dereceyi bulacağı için alarm verdik. Ekiplerimizi teyakkuz haline geçirdik. Marmaris ve Fethiye’de 2 yangın söndürme helikopteri hazır olarak bekliyor.” denildi.