Sırada Kış Trofesi var

Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü’nün (BAYK) düzenlediği Güz Trofesi organizasyonu, ödül töreniyle tamamlandı.

Dört etaptan oluşan ve her ayağı iki günü kapsayan organizasyonda, Bodrum açıklarında yapılan yarışlara 27 teknede yaklaşık 200 sporcu katıldı. Ekipler toplam 7 yarışta mücadele etti. Son etapta sadece ilk gün tek yarış yapıldı.

Güz Trofesi yarışlarının sona ermesinin ardından dereceye girenler belirlendi. Milta Marina Yacht Club’ta gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreninde dereceye giren ekiplere kupaları verildi. Törene, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkan Vekili Ceyhun Üstüner ve TYF Muğla Temsilcisi Serdar Kayhan da katıldı.

Güzel bir organizasyonu daha tamamladıkları söyleyen BAYK komodoru Rıza Tevfik Epikmen, emeği geçenlere ve yarışlara katılanlara teşekkür etti. Epikmen, Güz Trofesi yarışlarının Kış Trofesine de hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti.

İki sınıfta yapılan 2019 Güz Trofesi yarışlarında, IRC sınıfında “Zargana Bravo Sailing” birinci, “Exit” ikinci ve ” Armador” ekibi de üçüncü oldu.

“Team Nora” ekibinin ilk sırada yer aldığı destek sınıfında ise “Atlantis 12” ikinci, “Mırmır Kechi Sailing” ekibi ise üçüncü oldu.

Yedi etaptan oluşan BAYK Kış Trofesi mücadelesinde, 19-20 Ocak’ta 1’inci ayak yarışları yapılacak.