Cumhuriyet’in 98. yıl kutlamaları konserlerle devam etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci yılı kutlamaları kapsamında Bodrum’da konserler düzenlendi.
İlçe merkezinin yanı sıra Turgutreis ve Yalıkavak Mahallesi’nde, Bodrum Kaymakamlığı’nın destekleriyle Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde Cumhuriyet coşkusu yaşandı.

Bodrum Belediye Meydanı’nda üç akşam farklı sanatçılar konser verdi. Moğollar grubunun performansıyla başlayan konserlerde, dün Onur Akın sahne aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni gerçekleştirilen günün akşamında ise dj Ozan Doğulu eşliğinde Kübra Hera Aslan, ardından da Fuat İnan sahne aldı.

Fener alayının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığına dikkati çekti.
Bayar “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Bu nasıl olacak, çok çalışarak, çocuklarımızı çok iyi eğiterek olacak. Sadece hamasetle değil çok çalışarak olacak. Bunu yapacak gücümüz de zaten var.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise , Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.
Aras, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve aziz Türk Milletinin, tıpkı bizim Harbiye Marşımızda olduğu gibi, kanla ve irfanla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjisi, bizi bölgemizin ve dünyamızın geri kalmış ülkelerinden fersah fersah ileriye götürmüştür. Bugün ateş çemberiyle kuşatılmış Anadolu toprakları, emperyalistlerin tüm çabalarına rağmen, bölücülerin tüm çabalarına rağmen, kimlik, dil, din, mezhep, sınıf ayrımı olmadan, tıpkı Nazım Hikmet’in söylediği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşcesine yaşıyor. Cumhuriyet, gerçek zaferin aydınlığın eseridir. Anadolu’nun zaferidir. Ulusal mücadelenin, direnişin, savaşın yükünü üstlenen, çilesini çeken askerlerimizin, halkımızın zaferidir. Cumhuriyetimiz, dünyanın da saygıyla andığı bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.