“Ekonomik kayıplar hızla telafi edilecek”

Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, üyeleri için faaliyetlerine devam ettiklerini ve gerekli iletişimi tedbirler kapsamında sağladıklarını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı zorlu bir mücadele verildiğini belirten Dinç, öncelikle, özverili ve fedakar çalışmalarıyla bu mücadelenin en ön safında yer alan başta sağlık çalışanları olmak üzere görevlilere minnet, saygı ve şükranlarını ilettiklerini vurguladı.

Başkan Dinç yaptığı açıklamada, ” Mücadele gücümüzü, moral motivasyonumuzu ve birlik, beraberlik duygumuzu yüksek tutmaya özen göstermeliyiz. İnanıyoruz ki salgının kontrol altına alınmasından sonra ekonomik kayıplar hızla telafi edilecek, çok hızlı bir şekilde düzelme olacaktır. Odamızda bu salgınının ekonomik boyutu ile ilgili bir çalışma grubu kurduk, kendi içimizde ve üyelerimizle sürekli istişare halindeyiz, üyelerimiz ve devletimizle el ele vererek en az kayıpla bu durumu atlatmak üzerine sürekli çalışıyoruz.” dedi.

“Kısa Çalışma Ödeneği”nin bu süreçte olumsuz etkilenen tüm işletmeler için çok önemli bir destek olduğuna dikkati çeken Dinç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu destekten en kısa zamanda tüm firmaların yararlanmasını tavsiye ediyorum. Bu desteğin kapsamından henüz çok fazla işletme sahibinin haberi yok, tüm üyelerimiz böylesine zor bir dönemde verilen her türlü desteği Şubemiz aracılığı ile takip edebilirler. Bizler de her türlü gelişmeyi sosyal medya, SMS, web adresimiz ve e-mail aracılığı ile duyurmaya devam edeceğiz. Üyelerimiz için her zaman ulaşılabilir olacağımızı belirtiyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.”