Bodrum’a gelenler 14 gün takip edilecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı şehirler arası otobüs seferlerinin kısıtlanması tedbirinin ardından, özel araçları ile il dışından Bodrum’a gelenlerin vücut ısıları ölçülerek 14 gün süre ile takip edileceği açıklandı.

Muğla ve ilçelerinde, şehrin girişlerindeki uygulama noktalarında polis, jandarma ve sağlık ekipleri, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında denetimler yapıyor. Bodrum ilçesinde de Torba Mahallesi’ndeki kontrol noktasında, polis, jandarma, sağlık ve belediye birimlerinden oluşturulan karma ekip tarafından araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşleri ölçüldü. Görevliler, vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Nereden geldikleri sorulan vatandaşların, hangi amaçla kente geldikleri sorulup kimlik ve adres bilgileri alındı.

Denetimleri inceleyen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, il dışından gelenlerin 14 gün takip edileceğini, evlerinden çıkmalarının kısıtlanacağını söyledi.

Bodrum’un tatil yöresi olduğunu anımsatan ve “Bodrum sakindir, bu süreçte tatil yaparım, gezerim” düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, “İlçemize gelenlerin adres bilgilerini alacağız ve 14 gün onları takip edeceğiz, gözetim altında tutacağız. İlgili mahalle muhtarlığımıza bilgi vereceğiz. Kolluk marifetiyle evlerinden dışarı çıkmalarını kısıtlayacağız. Yani şu bilinmeli ki il dışından buraya gelen vatandaşlarımız istedikleri gibi hareket edemeyecekler. Biz bu vatandaşlarımızı burada kontrol altına almak zorundayız. Yaptığımız çalışmanın amacı bu. Burada vatandaşlarımızı kontrol ederek salgının yayılmasını önleme adına farkındalık oluşturacağız.” dedi.

Koronavirüsle ilgili ilçede yaşanılan olumsuz durumların kaynağının büyük illerden gelen vatandaşlar olduğunu bildiklerini dile getiren Yılmaz, il dışından gelen bir vatandaşın, geldikten bir hafta sonra vefat etmesinin ilçedeki tek ölüm vakası olduğunu söyledi.

Bu arada Bodrum’a giriş yapan araç sayısının 7-8 binden (48 plaka dahil) son günlerde 4 bin civarına düştüğü öğrenildi.