İç turizmin mayıs sonunda hareketlenmesi bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mayıs ayının sonunda iç turizmin hareketleneceğini söyledi.

Bodrum’da katıldığı NTV canlı yayınının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayıp açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, tekrar turizm hareketine bir başlangıç yapmak ve 2021’e hızlı bir şekilde rakamların düzeldiği bir yıl olarak girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Salgınla mücadele toplum disiplininde gevşeme olmazsa, sorun yaşanmazsa,iç hat uçuşlarının da mayıs sonunda açılabileceğini öngördüğünü kaydeden Bakan Ersoy, dış turizmde de trafiğin hızlanması için 70’ten fazla ülkeye niyet mektubu gönderdiklerini belirtti. Ersoy, uluslararası kuruluşlar tarafından da denetimi ve puanlaması yapılan bir sertifikasyon sistemini hayata geçirdiklerini, bu sertifikasyonun kriterlerinin detaylarına bu mektubun ekinde yer verdiklerini kaydetti.

Türkiye’nin, Dünya Sağlık Örgütü ve dünyanın birçok ülkesi tarafından da takdir edilen, turizm il ve ilçelerindeki sağlık altyapısını gösteren, ambulans, ambulans helikopter ve uçak gibi verilerini içeren dosyayı da mektubun ekinde gönderdiklerini ifade de Ersoy, Sağlık Bakanlığının özellikle yoğun turist trafiğinin yaşandığı havalimanlarına test merkezleri açmaya başladını belirtti.

Bilim kuruluyla değerlendirmeler yaptıklarını, Bodrum’da temmuz ayında açık hava etkinliklerinin sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla muhtemelen başlayacağını düşündüğünü dile getiren Bakan Ersoy, uluslararası turizm hareketinin başlamasını sağlamak istediklerini söyledi.

Restorasyon çalışmalarında sona gelinen Bodrum Kalesi’nin tamamının haziran sonu itibarıyla hizmete gireceğini aktaran Ersoy, sağlık turizmine de dikkati çekerek şunları söyledi:

“Dış turizm hareketinin tekrar başlamasını öngörüyoruz. Turist açısından güven algısı çok önemli. Bu güven algısı ile hazırlıkların tamamını yaptık. Uluslararası basından da takip ettiğimiz kadarıyla Türkiye çok güvenilir bulunuyor. Hatta bu seneki turizm hareketliliği arasında, Türkiye’nin koronavirüs sırasında yapmış olduğu başarılar sağlık turizmi açısından da Türkiye’nin yol almasını sağlayacak gibi gözüküyor. İleride sağlık turizminde de çok hızlı gelişmeler olur diye düşünüyorum.”