Milli sporculara İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nden yüzde 100 burs desteği

Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü imza törenine katılan İTÜ ETA Vakfı Başkanı ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Sporcu çocuklarımıza üretilen bu destek, başarıya ödül değil, teşvik etmek içindir. Eğitim sorumluluğumuz ile de örtüşen bu burs, ülkeye hizmettir.” dedi.

Konuya ilişkin Doğa Koleji’nden yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının daha önce 52 vakıf üniversitesi ile sağladığı mutabakatın, 11 okul ve 3 özel öğretim derneği ile de imzalandığı bildirildi. Protokolün imzalanması ile milli sporculara, ortaöğretim ve lisede yüzde 100 burs imkanının sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, protokol imza törenine katılan Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın konuşmasında şu sözlere yer verdiği belirtildi.

“Hedef, nesiller boyu başarılı olmak ve sağlıklı yaşamak. Sporcu çocuklarımıza üretilen bu destek, başarıya ödül değil, teşvik etmek içindir. Biz, kurum olarak, okul mu spor mu ikilemini yaşatmayan anlayışı sergiliyoruz. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji olarak voleybolda, basketbolda dünya şampiyonlukları yaşamış bir geleneğe sahibiz. Yüzmede, atletizmde, her branşta sporculara destek oluyoruz. Yetenekler eğitime devam edebilecekler. Eğitim sorumluluğumuz ile de örtüşen bu burs,
ülkeye hizmettir. Eğitim ve spor bütünlüğü, artık yurtdışında gördüğümüz örnekler ile sınırlı değil. Bu yenilikçi program, çocuklarımızın her alanda olduğu gibi sporda da dünyayla yarışında önemli katkı sağlayacaktır.”