Bodrum Belediyesi, hafriyat, moloz, evsel atık, bahçe atıkları ve geri dönüşüm atıklarıyla çevreyi kirletenler ile kaçak hurdacılık faaliyetinde bulunanlara yılbaşından bu yana 600 bin lira para cezası uyguladı.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce, kamusal alanlara gelişi güzel bahçe budama atıklarını, evsel atıkları konteynır kenarına veya belediyenin göstermiş olduğu alan dışına poşetlenmeden atan, geri dönüşüm değeri olan atıklarla doğayı ve sokakları kirleten, izinsiz hafriyat çalışması ile moloz dökümü yapan ve belgesiz kaçak hurdacılık faaliyetlerinde bulunan toplam 73 kişi ve işletmeye, yılbaşından bu yana Kabahatler Kanununun ilgili maddesi kapsamında 600 bin 249 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Belediye ekiplerinin kontrollerinin yanı sıra vatandaşların ihbarlarının da değerlendirilmesi sonucu, bahçe atığı toplama günleri dışında farklı günlerde ve gelişi güzel bahçe atıklarını çöp konteynırlarının içine, yanına ve sokağa atanları yerinde tespit etti.

Geri dönüşüm atıkları belirli günlerde toplanıyor

Her mahallede farklı günlerde geri dönüşüm atıklarını toplamak için çalışma yapan Bodrum Belediyesinin, eski ev eşyaları, bahçe atıkları, plastik, metal, cam ve kâğıt atıklarının hangi mahalleden hangi gün toplanacağına ilişkin resmî web sitesi olan www.bodrum.bel.tr adresinden ilan ettiği ve atıkların bir gece öncesinden çıkarılması ilişkin duyurusunda planlama şöyle.

Pazartesi – Bodrum merkez, İçmeler, Bardakçı, Akçaalan, Karabağ, Gölköy. Salı- Gümbet, Cevatşakir, Turgutreis, Bahçelievler, Türkbükü, Güvercinlik. Çarşamba – Torba, Kale konut, Gürece, Akyarlar, Gündoğan. Perşembe – Bitez, Kadıkalesi, Dereköy, İslamhaneleri, Yalıkavak, Geriş, Güvercinlik. Cuma – Ortakent, Yaka, Kargı, Yahşi, Gümüşlük, Koyunbaba, Dirmil. Cumartesi – Konacık, Gazderesi, Çırkan, Küdür, Tilkicik.

BYM

Geleneksel medyadaki tecrübemizi teknolojinin imkanlarla birleştirip, kamuoyunu “doğru ve hızlı” bilgilendirmek için yola çıktık.

https://bodrumyenimedya.com