Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Bodrum Ziraat Odası işbirliğinde açılan arıcılık kursuna gidenler, teorikte öğrendiklerini teorik eğitimlerde uygulama imkanı buldu.

Kursiyerler, Bodrum’da bir arılığın yanı sıra Ula’daki Balparmak Arıcılık Akademisi’nde uygulamalı eğitime katıldı. Eğitim Uzmanı Dr. Ali İhsan Öztürk eşliğindeki eğitimde kovan açan kursiyerler, kraliçe arının doğumuna da tanıklık etti. Çıtaya temel petek takma uygulamasıda yapılan eğitimde, kursiyerlere Bal ve Diğer Arı Ürünleri Sağlıklı Yaşam Platformu (BALDER) tarafından verilen eğitim katılım belgesi verildi.

Balparmak Hammadde Tedarik Direktörü İsfendiyar Üzümcü, Türkiye’nin iklim, zengin bitki örtüsü ve bal arısı popülasyonundaki genetik çeşitlilik bakımından arıcılık için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Üzümcü, özellikle kadınların bu sektöre adım atmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Bodrum’da tarımsal üretimde verim ve kalitenin artması için çaba harcadıklarını, ilçede arıcılığa ilginin de arttığını söyledi.

Kursta Dr. Ali İhsan Öztürk tarafından verilen eğitimlerde doğal bal, arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünlerinin kovandan sofraya tüm süreçlerde üretiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, teknik arıcılık uygulamalarıyla sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimin devam ettirilmesi, katkısız ve kalıntısız üretim yapılmasına yönelik bilgiler aktarıldı.

BYM

Geleneksel medyadaki tecrübemizi teknolojinin imkanlarla birleştirip, kamuoyunu “doğru ve hızlı” bilgilendirmek için yola çıktık.

https://bodrumyenimedya.com