Muğla’da 13 balıkçı barınağında yapılacak deniz dibi temizliği, Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’ndeki barınakta devam etti.
Muğla Valisi Orhan Tavlı himayesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Muğla Kültür Balıkçıları Derneği, Muğla Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve kamu kurum ve kuruluşları iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, dalgıçlar Gündoğan balıkçı barınağı ve çevresinde bir saat çalışma yaptı.
Su altından otomobil lastiği, plastik ve metal atıklar, cam ve teneke boş içecek kutuları gibi yarım tona yakın çeşitli atık çıkarıldı.
Muğla’nın su ürünleri yetiştiriciliğinde ve avcılığında bir marka olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak “İlimiz bin 484 km kıyı şeridine sahip. 2019 yılında 373 milyon dolarlık su ürünleri ihracat rakamımız, 2020 yılında 410 milyon dolarlık ihracat gelirine yükselmiştir. Çok önemli ir istihdam demek oluyor bu. 120 bin ton su ürünleri üretimimiz, 30 bin ton da avcılığımız var. Dolayısıyla sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı için denizlerimizin ve iç sularımızın temiz olması gerekiyor. Turizmci dostlarımızla bu ildeki işletmecilerimizle, balıkçılarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla yerel yönetimlerimizle, hem denizlerimizi hem tarımsal arazilerimizi temiz tutacağız ve gelecek kuşaklara daha temiz olarak bırakacağız.” dedi.
Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Serhat Kozinoğlu’da “Balıkçı barınakları balıkçının evidir. Barınakların dip temizliği kadar çevresinin de temiz olması gereklidir.” diyerek bu konuda duyarlı olunmasını istedi.
Balıkçılarında yer aldığı etkinliğe, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl ve Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya’da katıldı.