“Neyzen Tevfik” doğum gününde anıldı

Bodrum’da dünyaya gelen şair ve neyzen Tevfik Kolaylı, adının verildiği caddedeki heykeli önünde düzenlenen etkinlikle 142’nci doğum gününde anıldı.

Neyzen Tevfik’in doğduğu ve kısa süre yaşamı sürdürdüğü evinin de bulunduğu alandaki anma programında, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları bestekar Bora Uyma ile neyzen Yavuz Akalın ve kudümzen Selçuk Yazıcı, Neyzen Tevfik’in bestelerini seslendirdi.

Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’a kültür ve sanat yatırımlarının artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
Aras, “Geçmişimizdeki sanatçılarımıza sahip çıkacağız. Bu fani dünyadan bir Neyzen Tevfik geçmiş. Ne kadar şanslıyız ki onun doğumu Bodrum’a nasip olmuş. Neyzen, 24 Mart 1879’da Bodrum’da dünyaya gözlerini açmış. Dünya bu büyük insanlar sayesinde bu Allah vergisi yetenekleri sayesinde daha güzel oluyor. Neyzen Tevfik’i Bodrum’da yaşatmalıyız. Gelecek nesillere de aktarmalıyız. Onun hatırasına da saygı duymalıyız.” dedi.

Aras, özel mülk olan Neyzen Tevfik’in doğduğu ve yaşadığı evin bir bölümünü anı evi haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek evin tümünü müzeye çevirmeyi temenni etti.