Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum Şubesi’nin 3 yıl önce çalışmalarına başladıkları “Geleceğe Tohum At” projesi gelişiyor. Gençlere ve kadınlara istihdam sağlayabilecek “JCI Bodrum Ekolojik Tarım Çiftliği” kurma hayaline ulaşmak için çalışan JCI üyeleri, ata tohumlarıyla yetiştirilen 3 bin 260 fideyi farklı günlerle 150 çocuğun katıldığı etkinlikle dikti.

Turgutreis Mahallesi’nde bir destekçilerinin tahsis ettiği 2 dönümlük arazide gerçekleştirilen etkinlikte, damlama sulama sistemi kurulu alanlarda, sebze fideleri toprakla buluşturuldu.

Yerel tohumlara sahip çıkarak ekolojik tarımda istihdam sağlamak, kimyasal ilaçlarla verimi düşen ya da yapısı bozulduğu için üretimin durduğu torakları geri kazanmayı ve betonlaşmaya yenik düşmesinin önüne geçmeyi hedefleyen girişimciler, ata tohumu çeşitliliği konusunda 44 ata tohumu çoğalttı. Bu konudaki ilerlemeye, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Manisa Karaoklar Ekolojik Tarım Çiftliği ve yerel üreticileri katkıda bulundu

Toprağın korunması, doğru beslenme ve güvenilir gıda konusunda çocuklarda farkındalık oluşturan dernek üyeleri, 56 çiftçiye Manisa Karaoklar Ekolojik Tarım Çiftliği işbirliğinde eğitim seminerleri düzenledi. Eğitim alan ve ekolojik tarıma başlayan iki çiftçinin bu çiftlikle anlaşma yapması sağlandı.

JCI Bodrum Şubesi Dönem Başkanı Betül Demircioğlu Sarp, “2 dönüm arazideki çalışmalarımızla tohumları çoğaltıyoruz. Belirli gönüllü üreticilere fidelerimizden dağıtıp onlardan bazı teknik veri ve tohum geri almayı planlıyoruz. Topladığımız veriler bir veri bankasında derlenip düzenlenecek ve projenin bir sonraki aşamasında yerel üreticilere bir yol haritası olacak. Hayalimiz gençlere ve özellikle kadınlara istihdam sağlayabileceğimiz bir JCI Bodrum Ekolojik Tarım Çiftliği kurabilmek.” dedi.

BYM

Geleneksel medyadaki tecrübemizi teknolojinin imkanlarla birleştirip, kamuoyunu “doğru ve hızlı” bilgilendirmek için yola çıktık.

https://bodrumyenimedya.com